Fostul prim-ministru, Vlad Filat, eliberat înainte de termen

Fostul prim-ministru și ex-lider al PLDM, Vlad Filat a ieșit astăzi la libertate înainte de termen. Noutatea a șocat întreaga țară, după ce fostul politician, acuzat că a furat miliarde de lei din cele trei bănci devalizate, a ieșit de la închisoare doar după ce și-a ispășit 4 ani de pedeapsă, nici jumătate din termenul la care a fost condamnat, transmite stiridinmoldova.md.

Politologul Ruslan Șevcenco este convins de faptul că eliberarea lui Vlad Filat a fost posibilă doar datorită intervenției lui Igor Dodon, inclusiv pentru a-l folosi pe fostul lider liberal-democrat în lupta contra Maiei Sandu. Iar blogherul Victor Bunescu își explică acum, după eliberarea lui Vlad Filat, și de ce “s-a înroșit Unimedia”, portal de știri, care i-a aparținut lui Filat și care recent a devenit pro-Dodon. Bunescu face astfel aluzie la o înțelegere între Dodon și Filat, care s-a soldat cu eliberarea fostului prim-ministru acuzat în dosarul “furtului miliardului”.

Internauții au amintit repede și despre cele “3 milioane de dolari” de la Ilan Șor, pe care i-ar fi plătit Filat lui Dodon în schimbul voturilor pentru candidatura lui Nicolae Timofti la funcția de șef al statului. În premieră, această informație despre banii plătiți de Filat lui Dodon pentru aceste voturi a fost lansată, încă în 2014, de către Renato Usatîi, care preciza atunci că prima tranșă “a fost de 600 de mii de euro”. Despre cele 3 milioane de la Filat pentru Dodon a vorbit și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

După eliberarea lui Filat, tot mai mulți analiști politici vorbesc că urmează și eliberarea lui Platon, despre care un fost șef de la Centrul Național Anticorupție, Mihail Gofman, dar și liderul Mișcării Anti-Mafie, Sergiu Mocanu, au spus că a pregătit 10 milioane de dolari pentru a-și răscumpăra libertatea. Primul pas spre eliberarea lui Platon a fost o decizie recentă a unei judecătorii de la Kiev, care a declarat ilegală extrădarea, în 2016, a lui Platon din Ucraina în Moldova. Întrebarea pe care și-o pun mulți acum e dacă Platon iese din închisoare până la Crăciun ori până la Paște?!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.