Fostul ministru Iurie Chirinciuc a părăsit ţara după pronunţarea sentinţei

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a părăsit ţara imediat după ce şi-ar fi aflat sentinţa. Potrivit surselor publika.md, acesta a ieşit de pe teritoriul Republicii Moldova miercuri, prin punctul de trecere Sculeni, la ora 19:40, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Chirinciuc şi avocatul lui nu au fost prezenţi la pronunţarea deciziei. Avocatul fostului ministru, Sergiu Cîrlig, ne-a declarat la telefon că este o decizie prea dură şi urmează să discute cu Iurie Chirinciuc, dacă o va ataca în instanţa superioară.

Acum doi ani, fostul demnitar a ajuns pe mâna procurorilor, fiind învinuit de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Chirinciuc a fost implicat într-o schemă de corupţie legată de reparaţia unei porţiuni din centura Capitalei. Fostul ministru a exercitat presiuni asupra firmei care reabilita drumul să cedeze 50 la sută din lucrări unor companii afiliate lui. Iniţial, Chirinciuc a fost condamnat de prima instanţă la un an şi patru luni cu suspendare, ulterior decizia fiind contestată de procurori. De asemenea, şi un om de afaceri, care a fost complicele fostului ministru, a primit o pedeapsă mai dură. Decizia Curţii de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.