Fost ministru din Guvernul Sandu: Oamenii care trebuie să beneficieze din urma legilor propuse de Guvern vor blestema așa o opoziție!

Ministrul Justiției din guvernul Sandu, Stanislav Pavlovschi, crede că în situația blocajului instituțional, numai Curtea Constituțională poate da răspuns competent.

„Din punctul meu de vedere, oamenii care trebuie să beneficieze din urma legilor propuse de Guvern și care acum au o mare probabilitate ca, în urma blocajului instituțional creat artificial în Parlament, să nu primească banii săi, mai devreme sau mai târziu vor blestema așa o opoziție! Tu poți fi în opoziție față de Guvern, dar nu se poate să fii în opoziție față de propriul popor! Cât privește legalitatea blocajului instituțional, eu consider că numai Curtea Constituțională poate da răspuns competent la această întrebare: blocajul instituțional este sau nu este o formă constituțională de activitate parlamentară!”, a scris Pavlovschi, pe o rețea de socializare.

Amintim, că deputații din partidele Maiei Sandu, ai lui Andrei Năstase, din grupul Candu și Șor refuză să participe la ședințele Parlamentului, unde premierul urmează să prezinte asumarea de răspundere a Guvernului pe mai multe legi. Inițiativele executivului prevăd majorarea salariilor angajaților din instituțiile medicale, ajutor de 700 de lei pentru pensionari, dar și mai mulți bani pentru subvenții în agricultură.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.