Florida: Un piton de 5,2 metri a fost capturat

Cercetătorii din Florida au capturat un piton de dimensiuni gigantice, folosind tehnici inovatoare, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit Rezervaţiei Naţionale Big Cypress, care a făcut anunţul duminică, în interiorul reptilei, capabilă să înghită un cerb, au fost descoperite 73 de ouă.

Cu o lungime de 5,2 metri şi o greutate de 64 de kilograme, acest exemplar de piton este unul dintre cele mai mari prinse vreodată în sudul Floridei, au indicat reprezentanţii acestei rezervaţii, aflate la nord de Parcul Naţional Everglades.

Cercetătorii au descoperit reptila, plasând transmiţătoare radio pe pitoni masculi, care le-au permis astfel localizarea femelei.

„Echipa noastră nu doar elimină şerpii invazivi, ci şi colectează date pentru cercetare”, au precizat oamenii de ştiinţă, adăugând că aceste reptile reprezintă o „ameninţare semnificativă pentru fauna sălbatică”.

Pitonul birmanez a fost considerat o specie invazivă de când a apărut pentru prima dată în regiune în anii ’80. Guvernul SUA a interzis importul acestora în 2012 deoarece erau consideraţi prea periculoşi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.