Fiscul: Produsele de patiserie comercializate on-line

Serviciul Fiscal de Stat asigură aplicarea continuă a acțiunilor de conformare a agenților economici indiferent de domeniul de activitate. Comerțul on-line este unul dintre segmentele verificate periodic, transmite stiridinmoldova.md.

Prin intermediul comerțului on line sunt puse în vânzare produse alimentare, de patiserie. Serviciul Fiscal de Stat a analizat și acest gen de activitate drept unul cu risc sporit de încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: neînregistrare la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere.

SFS va asigura verificarea segmentului respectiv a comerțului on-line, organizând, după necesitate, acțiuni de control. În acest context, ne adresăm producătorilor de produse de patiserie și alte dulciuri: să asigure respectarea normelor legale, inclusiv dispunerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar.

Totodată, celor care comandă astfel de produse le recomandăm să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.