Filmul „Bohemian Rhapsody”, a dezamăgit numeroşi internauţi chinezi

Premiera în China a mult aşteptatului „Bohemian Rhapsody”, filmul biografic dedicat solistului trupei Queen, Freddie Mercury, a dezamăgit numeroşi internauţi chinezi, după ce autorităţile locale au cenzurat mai multe secvenţe cheie din această peliculă, care prezentau ipostaze gay sau scene asociate consumului de droguri, transmite stiridinmoldova.md.

„Au tăiat puncte importante din film”, a deplâns pe reţeaua de socializare Weibo (echivalentul chinez al Twitter) un internaut care foloseşte pseudonimul Tweety_Nakiki.

„Tăieturile au făcut ca filmul să fie incoerent” s-a plâns la rândul său utilizatorul Kitsch_sc. „Filmul nu mai are sens după ce a fost tăiat. Cenzurarea scenelor este o discriminare la adresa persoanelor gay”, a subliniat el.

Numeroşi internauţi chinezi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de cenzura practicată de autorităţi asupra filmului „Bohemian Rhapsody”. Au fost însă şi voci care au apărat cenzura, considerând că homosexualitatea este „incompatibilă cu valorile fundamentale ale socialismului”.

Filmul „Bohemian Rhapsody”, unul dintre marii câştigători la gala Oscar 2019 unde a obţinut patru premii, a fost lansat vinerea trecută în cinematografele chineze, cu o durată de 131 de minute (durata originală este de 134 de minute).

Din 2017, când în China a intrat în vigoare noua Lege de Promovare a Industriei Cinematografice, orice film care „încalcă sau subminează principiile de bază ale Constituţiei” sau care promovează „obscenităţi, pariuri, abuz de droguri sau violenţă” este supus cenzurii.

Homosexualitatea nu mai este ilegală în China din 1997, iar în 2001 a fost scoasă de pe lista bolilor mintale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.