Filip, am votat echipa PDM care a demonstrat că poate guverna o țară și să obțină rezultate frumoase, chiar dacă și-a început activitatea în plină criză

Prim-ministrul Pavel Filip, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, și-a dat votul pentru echipa democraților, care a demonstrat că poate guverna o țară și să obțină rezultate frumoase, chiar dacă și-a început activitatea în plină criză. Declarațiile au fost făcute de către șeful Executivului la ieșirea de la urne, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Dincolo de bârfe, chiar și cei din opoziție văd salarii, tineri cu locuință, drumuri și acestea trebuie să continue. Eu am votat pentru echipa PDM, care a demonstrat că poate guverna o țară şi de la o criză am obţinut rezultate frumoase”, a spus Filip.

În circumscriția din care face parte, vicepreședintele PDM a votat pentru candidatul democraților, Veaceslav Nedelea, despre care a spus că reprezintă cu demnitate circumscriție.

La fel, Pavel Filip a comentat și procedura de vot, ținând cont că astăzi se votează în baza sistemului electoral mixt, când alegătorul trebuie pe un buletin să bifeze un partid, iar pe altul – candidatul preferat din circumscripție. Totodată, cetățenii primesc două buletine legate de Referendumul consultativ, în care sunt întrebați dacă sunt de acord sau nu cu reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dar și cu dreptul cetățenilor de a-i revoca pe deputații care îi dezamăgesc.

„Procedura e simplă, nu a luat mai mult timp decât la alegerile precedente, așa cum ziceau alții”, a explicat Filip.

La final, vicepreședintele PDM a declarat că are încredere în viitorul Republicii Moldova și că avem cetățeni care pot face diferența între vorbe și fapte.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.