Fabrica de zahăr din Fălești își suspendă activitatea

Activitatea fabricii de zahăr din Fălești a companiei moldo-germane Sudzucker Moldova va fi sistată până în aprilie 2021, ceea ce presupune suspendarea temporară a activității, mențînând în același timp toate capacitățile de producție într-o stare de operabilitate deplină, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit administrației companiei, decizia de a sista activitatea fabricii de zahăr din Falesti a fost luată din cauza reducerii considerabile a vânzărilor de zahăr moldovenesc, în primul rând pe piață internă.

„În ultimul an, zeci de mii de tone de zahăr de contrabandă au intrat pe piață moldovenească, cea mai mare parte fiind vândută cu amănuntul de către deținătorii de patente comerciale. De asemenea, din cauza crizei de supraproducție și a scăderii prețurilor pe piață europeană a zahărului, exportul de zahăr din Moldova a scăzut semnificativ în cadrul cotelor preferențiale ale UE”, se arată într-un comunicat de presă al Sudzucker Moldova.

În plus compania moldo-germană susține că actuală situație de criză este agravată și de acțiuni anticoncurențiale ale concurenților de pe piață.

În pofida măsurilor anti-criză întreprinse, pierderile Sudzucker Moldova în 2018 au depășit 100 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.