Expert, către Maia Sandu, după decizia CC cu privire la procuratură: Doamnă, dacă ai ști cât rău cu asta ai făcut, nici nu-ți imaginezi

“Nu ai ce căuta în politică. Ți-ai bătut joc și de sine și de cetățeni și de acest pseudostat”. Acesta este mesajul expertului economic Gheorghe Costandachi pentru Maia Sandu. Nemulțumirea economistului a fost exprimată după ce Înalta Curte a recunoscut drept neconstituțională decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General.

„Când toți vorbeau anume despre asta, dna M. Sandu a preferat să rămână pe poziția sa oarbă și rigidă. Doamnă, dacă ai ști cât rău cu asta ai făcut, nici nu-ți imaginezi. Cât despre prejudicii sociale, economice și politice nici nu mai ducem cont. Dar consecințele sunt de neimaginat, dar nici de cuantificat”, atât de gigante sunt, a scris Costandachi pe Facebook.

Precizăm că astăzi Curtea Constituțională a anunțat că decizia Guvernului Sandu de a organiza concursul de numire a Procurorului General este neconstituțională. Totodată, președintele CC, Domnica Manole, a declarat că această decizie a fost criticată și de comisia de la Veneția, care a spus că Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) are un rol constituțional, care nu trebuie uzurpat. Ceea ce înseamnă că acest concurs trebuia să fie organizat de CSP.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.