Editorialist: Decizia PSRM de a-i coopta la guvernare pe democrați este una înțeleaptă și sub aspectul promovării unei politici externe eficiente

Jurnalistul Sergiu Praporșcic spune că o coaliție formată din PSRM și PDM este necesară în primul rând pentru Republica Moldova. Astfel, vor fi continuate proiectele lansate de actualul Guvern și va fi asigurat un dialog cu Uniunea Europeană. Despre aceasta Praporșcic a scris într-un editorial, pe sputnik.md

„Dodon, Guvernul Chicu și PSRM au anunțat proiecte investiționale, economice și de infrastructură atât de ambițioase. Ar fi nedrept și chiar păgubos ca aceștia să fie lipsiți de posibilitatea de a le pune în practică.

Eu cred că decizia socialiștilor de a-i coopta la guvernare pe democrați este una înțeleaptă și sub aspectul promovării unei politici externe eficiente a Republicii Moldova. Dacă este adevărat că unii parteneri strategici din Vest îi boicotează pe socialiști și pe președintele Dodon pentru că nu ar fi suficient de proeuropean, iată că acum n-au să mai aibă cum să avanseze acest pretext, pentru că PDM este proeuropean până-n măduva oaselor”, a scris jurnalistul.

În concluzie acesta a menționat că o nouă alianță majoritară PSRM-PDM ar putea să genereze o guvernare echilibrată și responsabilă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.