Dumbrăveanu, despre posibilitatea instituirii carantinei în Bălceana, Hâncești

Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu spune că deocamdată nu s-a decis dacă va fi instituită carantina în satul Bălceana din raionul Hâncești. În cadrul conferinței de presă din această dimineață, Dumbrăveanu a declarat că decizia nu o poate lua primarul localității.

”Există o procedură pentru a determina regimul de carantină într-o unitate administrativ-teritorială. În cazul respectiv, vorbim de un sat și este vorba, într-adevăr, de o decizie care trebuie să fie luată de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică. Nu este o decizie unilaterală a primarului. Există un cadru normativ, niște proceduri clar definite prin care se stabilește starea de carantină”, a precizat Dumbrăveanu.

Precizăm că în satul Bălceana, raionul Hâncești, a fost confirmat vineri un caz de îmbolnăvire cu virus de tip nou, la o femeie revenită din Italia.

Între timp, și sora femeii a fost transportată de urgență la spitalul ”Toma Ciorbă”. Localnicii susțin că de aseară au început să vină mai multe ambulanțe în localitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.