Dubai: Turiştii vor putea cumpăra alcool din magazine

Turiştii care vizitează Dubaiul vor putea cumpăra de acum încolo alcool din magazine, graţie noilor măsuri introduse pentru a face oraşul mai prietenos pentru vizitatori, transmite stiridinmolodva.md.

Până acum turiştii puteau doar cumpăra şi consuma băuturi doar în locaţii autorizate, cum ar fi hotelurile şi restaurantele.

De acum încolo vizitatorii ne-musulmani cu vârsta de peste 21 de ani vor putea cumpăra alcool de la orice magazin Mercantile and Marketing International (MMI) sau African and Eastern din oraş.

Vizitatorii vor avea însă nevoie de un permis pentru a cumpăra alcool din aceste magazine, însă acesta se eliberează gratuit şi poate fi obţinut prin solicitare la sosirea în Dubai din orice magazin participant.

Procedura cere turiştilor să-şi prezinte paşaportul, să completeze un formular scurt şi să semneze o declaraţie oficială care să ateste că nu sunt rezidenţi în EAU şi că sunt de acord să respecte regulile EAU privind cumpărarea şi consumul de alcool.

Magazinul va face apoi copii ale paşaportului solicitantului şi ale ştampilei sale de intrare şi va oferi instrucţiuni cu privire la consumul responsabil de alcool în Dubai.

Permisul este valabil timp de 30 de zile şi poate fi reînnoit dacă turiştii aleg să-şi prelungească şederea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.