Două moldovence deportate din Israel, depistate de către polițiști

În pașapoartele a două moldovence, deportate din Israel, polițiștii de frontieră au depistat vize falsificate. Descoperirea acestora a avut loc în această dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite stiridinmoldova.md.

Cu ruta aeriană „Tel Aviv-Chișinău” au sosit în țară către ora 02:45 două cetățene ale Republicii Moldova de 47 și 50 de ani, care au fost deportate de autoritățile din Israel. În timpul verificării pașapoartelor, polițiștii de frontieră au observat mai multe semne de falsificare a vizelor israilitene aplicate în ambele documente. Cercetarea minuțioasă, cu ajutorul tehnicii din dotare, au confirmat suspiciunile de fals ale acestora.

În cadrul audierilor, moldovencele au declarat că în Israel au apelat la o conațională pentru a le ajuta să-și perfecte aceste vize. Despre faptul că sunt contrafăcute nu cunoșteau, deși presupuneau că ar fi fost ilegal obținute.

Polițiștii de frontieră din SPF Aeroportul Internațional Chișinău au pornit proces penal privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art 362, al.2 Cod Penal al RM, conform căruia moldovencele riscă amenzi de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.