Doi indivizi sustrăgeau bunurilor din bagajele pasagerilor

După două săptămâni de filaj și analize operative, ofițerii de urmărire penală și investigații speciale ai Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal, au reușit destructurarea unui grup infracțional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor.

Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe Aeroportul Internațional din Chișinău, gruparea fiind anihilată în dimineața zilei de 3 ianuarie 2019.

Persoanele reținute s-au dovedit a fi doi cetățeni moldoveni cu vârste de 22 și 30 de ani. Unul dintre ei era angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroport, iar al doilea tânăr avea rolul de „comerciant” al obiectelor sustrase. În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia acționau doar la cursele care aveau ca destinație or. Istanbul și din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri, etc. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, cât și ridicate toate obiectele ca mijloace de probă.

În continuare, ofițerii Poliției de Frontieră cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată vinovăția tinerilor reținuți. Concomitent se desfășoară o serie de acțiuni pentru identificarea și altor persoane care au avut de suferit de pe urma activităților ilegale ale grupului infracțional.

Bănuiții au fost reţinuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.