Dodon: Forțele politice de centru-stânga și cele de dreapta trebuie să facă tot posibilul pentru a nu admite revenirea la guvernare a regimului Plahotniuc

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei ediții speciale la Accent TV că forțele politice de centru-stânga și cele de dreapta trebuie să facă tot posibilul pentru a nu admite revenirea la situația de până în iunie 2019, când țara era guvernată de clanul mafiot al lui Vladimir Plahotniuc .

Șeful statului susține că este pregătit să se așeze la masa de dialog cu forțele politice de dreapta pentru ”a scăpa de diavol”.

”Acum, ca să scăpăm de diaviol, nu voi merge cu diavolul, ci voi putea găsi limbă comună cu cei din dreapta. Vom ajunge la un compromis ca să scăpăm de acesta”, a spus Dodon.

Președintele a menționat că ceea ce se întâmplă acum pe scena politică din Moldova este foarte periculos.

”Revenirea acestei grupări în Moldova, Candu, Șor sunt păpuși, iar păpușarul știm cine este. Noi știm care este scopul lor – să joace același rol în politica moldovenească. Eu și colegii mei din PSRM înțeleg acest lucru. Părerea mea că și Pavel Filip la fel înțelege acest lucru și nu vrea să fie folosit. Plahotniuc încrearcă acum să distrugă PDM, de aceea Filip s-a îndepărtat de Plahotniuc”, a spus șeful statului.

Președintele a declarat că nu este sigur că acest lucru a fost clar din start pentru Maia Sandu și Andrei Năstase.

”Urmăresc declarațiile lor și văd că, în ultima săptămână, ei au început să înțeleagă că sunt atrași în acest joc, care nu este al lor și nu reprezintă nici interesele partdelor de dreaptă, și nici interesela statului. Interseul acestei grupări este ca Sandu și Năstase să fie folosiți împortiva lui Dodon și PSRM și invers”, a declarat președintele.

 Șeful statului susține că revenirea grupării condusă de Vladimir Plahotniuc la guvernare va avea consecințe grave pentru Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.