Dodon e sigur că Greceanîi e viitorul președinte al Parlamentului. Vezi declarația făcută!

Preşedintele Igor Dodon a prezentat-o astăzi pe lidera PSRM Zinaida Greceanîi ca viitor preşedinte al Parlamentului. Totul s-a întâmplat la şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii, convocată pentru a examina modalitatea de formare a majorității parlamentare și participarea la guvernare, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Propun ca în prezidiu să fie preşedintele ţării Igor Dodon şi preşedintele partidului, Zinaida Greceanîi”, a declarat liderul PSRM. “Şi viitorul speaker al Parlamentului”, a completat-o Igor Dodon, în aplauzele celor prezenţi.

Amintim că, zilele trecute, socialiștii au publicat o serie de condiţii în care sunt dispuşi să participle la formarea unei majorităţi parlamnetare şi a noului Guvern. Astfel, PSRM revendică funcţia de preşedinte al Parlamentului pentru Zinaida Greceanîi. De asemenea,  sociliştii cer împuterniciri suplimentare pentru șeful statului,  şi ca Serviciul de Informații și Securitate să revină în subordinea acestuia. PSRM îşi doreşte ministerele Apărării și de Externe în viitorul Guvern, atribuirea statutului de limbă de comunicare pentru limba ruse, dar şi și anularea legii care prevede combaterea propagandei rusești în Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.