Dodon a îndemnat moldovenii care se află peste hotarele țării să renunțe acum la ideea de a se porni spre Moldova

Președintele Igor Dodon a îndemnat moldovenii care se află peste hotarele țării să renunțe acum la ideea de a se porni spre Moldova, deoarece ar putea nimeri în zonele de carantină instituite de mai multe state din Europa.

Șeful statului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să nu riște în condițiile în care majoritatea statelor din UE au închis frontierele și au anulat zborurile regulate.

”Cred că trebuie să fim responsabili și conștienți. Dacă sunteți stabiliți temporar și permanent în afara țării, vă recomand să nu vă porniți la drum, să nu rămâneți blocați la frontierele altor state”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii live ”Președintele răspunde”.

Președintele a menționat că autoritățile au găsit soluții pentru câteva sute de moldoveni care au rămas blocați la frontierele Germaniei, Austriei, Poliniei, în Rusia, dar, spune Dodon, nu  întotdeauna acest lucru este posibil din cauza restricțiilor impuse de statele terțe. Igor Dodon a mai declarat că Republica Moldova a închis frontierele, practic, în același timp cu țările din vecinătate.

”Nu era niciun sens să închidem frontierele la începutul lui februarie, când România a închis-o la mijlocul lui martie. Deciziile s-au luat la timp, iar unele chiar mai devreme”, a spus președintele.

Până la 1 aprilie, autoritățile au sistat toate zborurile regulate din și în Moldova. De asemenea, a fost stopat transportul de pasageri și cel feroviar în și din zonele afectate de virus.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.