Diasporă, dezamăgită de Maia Sandu și PAS: Ne-am săturat de atâta critică și PR politic, poate mai terminați?

Exponenții diasporei dezaprobă modul în care lidera PAS, Maia Sandu, speculează problema cetățenilor moldoveni blocați în străinătate, pentru a acumula capital politic.

Drept  motiv pentru reacțiile dure ale moldovenilor de peste hotare a servit o postare pe Facebook a Maiei Sandu, în care aceasta abordează problema celor 220 de moldoveni, blocați pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, din cauza unor companii de transport, cu reputație îndoielnică, care au dorit să câștige bani ușori în timpul pandemiei de COVID-19.

“PAS condamnă modul inacceptabil în care au fost tratați cei 220 moldoveni blocați la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și solicită Guvernului să stabilească reguli clare cu privire la procesul de repatriere a conaționalilor noștri din diasporă”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Replica extrem de dură a exponenților diasporei nu s-a lăsat așteptată. Aceștia au acuzat-o pe Sandu de populism și i-au amintit inclusiv de isprava din circumscripția Hânceşti, unde candidata PAS, Olesea Stamate, a pierdut lamentabil.

 „Stimați din PAS, v-am susținut, încurajat, dar de câtva timp m-ați dezamăgit nespus. Nu faceți nimic, mereu condamnați, constatați, deplorați ca niște spectatori al unui film de coșmar… Mulțumesc şi pentru alegerile din Hâncesti…”, a scris internautul Andrei Gherman.

Acesta a fost susținut de o altă moldoveancă, stabilită peste hotare, Svetlana Mocanu. “Așa m-am săturat de atâta critică, PR politic, poate mai terminați? Știți foarte bine cum funcționează, ați fost la guvernare. Deputații dvs ce fac? De ce nu au făcut ei ceva??…”

Nici internautul Andrei Tarasiuc nu este încântat de declarațiile liderei PAS, Maia Sandu. “Bine, dar ce face PAS ca să ajute cetățenii? Își face reclamă pe necazul oamenilor?”.

Andrei Tarasiuc a fost susținut și de Ionel Melnic, care se arată indignat de faptul că PAS doar critică, în loc să propună soluţii concrete.

“Şi ce mai face PAS, în afară de faptul că condamnă? Sunteți un partid care primește milioane din bugetul statului, iar sute de mii de oameni şi-au pus speranța în voi, ca la urmă ce să avem? Declarații pe internet?”, a scris Ion Melnic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.