Destabilizarea situației politice din Moldova este o tentativă a Rusiei de a prelua controlul în țară, după ce n-au reușit să-i convingă pe democrați să le accepte condițiile

Destabilizarea situației politice din Moldova este o tentativă a Rusiei de a prelua controlul în țară, după ce n-au reușit să-i convingă pe democrați să le accepte condițiile. O spune analistul politic Cornel Ciurea, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

Într-o postare pe Facebook, expertul constată că toți agenții Kremlinului ”lucrează acum la maxime turații și în perfectă coordonare”.

I-am văzut și pe la televiziuni, forfotind neobosit și plini de speranțe. Aparent, le-a ramas să facă doar un mic pas, doar încă o sforțare”, scrie Ciurea.

Analistul politic este de părere că aparențele, totuși, sunt înșelătoare.

Rușii au fost nevoiți să meargă pe un scenariu suboptim (planul B cum se spune la noi). Ideea lor principală era să-i convingă pe democrați să accepte condițiile lor draconice. După ce au fost tratați cu refuz, s-au văzut nevoiți să meargă pe scenariul suboptim cu Greceanîi și Maia Sandu în rolurile principale și cu Dodon oploșit la Ambasada Rusiei”, spune Ciurea.

Totuși, în opinia analistului politic, cu asemenea actori nu poți câștiga partida.

De aceea, puciștii trebuie pedepsiți. Doar așa ne putem salva independența”, conchide expertul. Share

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.