Deputatul transfug Vladimir Vitiuc, figurant într-un proces penal pentru corupție

Deputatul transfug Vladimir Vitiuc figurează într-un proces penal pentru corupție pasivă. Despre această se arată într-o nouă investigație făcută de către jurnaliștii de la scheme.md. procesul a fost intentat în data de 16 iunie 2020.

Jurnaliștii scheme.md mai scriu că Vitiuc, care a fost deputat PCRM, ulterior a trecut la PDM, iar acum face parte din echipa PP ȘOR, controlează mai multe afaceri în municipiul Bălți, de unde este originar. 

“Vitiuc Vladimir, neoficial, în comun cu Șundeacov Zahar din Bălți, dispune de o întreprindere cu denumirea SRL „AMPARICOM”, cu genul de activitate, achiziționarea și comercializarea produselor agricole. Oamenii legii spun că întreprinderea aduce venituri destul de mari, iar Vitiuc ar fi acela care protejează afacerea și îi facilitează activitatea”, se arată în investigație.

O altă afacere pe care ar proteja-o Vitiuc este piața comerciala „BINNA BALAN” din Bălți, care îi aparține prietenului său, Anatolie Balan. Totodată, nepotul lui Vitiuc, Igor Vitiuc, este șef de secție la SA „FLOAREA SOARELUI” din Bălți. Colegii săi de serviciu spun că moșul și-a angajat personal nepotul acolo prin intermediul lui Vaja Jhashi, Președinte la ”TRANS-OIL” și un bun prieten al lui Vlad Plahotniuc. Potrivit scheme.md, Vitiuc ar avea dividende neoficiale din aceste tranzacții, iar nepotul este cel care deține accesul la toate cifrele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.