Deputatul Moțpan este de părerea că cei de la ACUM şi-au încălcat angajamentele luate în faţa alegătorilor

Deputatul PPDA Chiril Moţpan a recunoscut, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Jurnal TV, că cei de la ACUM şi-au încălcat angajamentele luate în faţa alegătorilor, înaintea scrutinului din 24 februarie, de a nu discuta cu PSRM, PDM, dar şi cu alte formaţiuni din noul Parlament, transmite stiridinmoldova.md cu referire la moldova24.info.

„Am mers peste principiile noastre și am mers spre o discuție cu cei din PSRM, lucru deloc simplu”, a declarat Chiril Moţpan.

Amintim că în angajamentul semnat în data de 21 februarie, încălcat inclusiv de Andrei Năstase şi Maia Sandu, viitorii aleși ai PAS și PPDA jurau că vor depune mandatele de deputat dacă vor intra în coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor.

„Mă angajez în fața poporului Republicii Moldova să nu particip la crearea unei coaliții formale sau informale cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni prooligarhice și antieuropene în caz dacă acestea intră în Parlament”, se conținea în angajamentul semnat în data de 21 februarie.

Ulterior, mai multi analiști politici și jurnaliști, între care Victor Chirilă, Vitalie Călugăreanu sau Nicolae Negru, au declarat că trădarea promisiunilor de către deputații PAS-DA, prin negocierile cu socialiștii, îi vor costa mult la capitolul imagine și încredere, deoarece o parte din alegători, în special cu viziuni unioniste, nu acceptă o atare apropiere.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.