Deputații din grupul Candu, fracțiunile PAS, PPDA și Șor au compromis activitatea Consiliului Superior al Magistraturii

Deputații din grupul Candu, fracțiunile PAS, PPDA și Șor au compromis, astăzi, activitatea Comisiei juridice, numiri și imunități unde urma să fie evaluate dosarele candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept titular.

Președintele comisiei, Vasile Bolea, susține că un asemenea comportament indică asupra unei intenții de a bloca în continuare activitatea CSM.

”Această atitudine este în detrimentul cetățenilor, a justiției și în relațiile pe care le avem cu partenerii externi care susțin reforma veritabilă a justiției în Republica Moldova”, a declarat Bolea în cadrul unei conferințe de presă.

Vasile Bolea susține că astăzi era ultima zi, potrivit regulamentului, când comisia urma să decidă asupra admisibilității dosarelor. Acesta se declară nevoit să amâne această ședință pentru săptămâna viitoare.

”Trebuie să finalizăm acest concurs ca să deblocăm activitatea CSM”, a declarat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.