Deputații blocului ACUM au votat SIS în subordinea lui Dodon

Deputații blocului ACUM au votat astăzi pentru trecerea Servicului de Informații și Securitate în subordinea președintelui Igor Dodon, care reprezintă deschis interesele Federației Ruse în Republica Moldova, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

În cadrul ședinței, deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că, în 2016, Parlamentul a redus atribuțiile șefului statului în domeniul apărării și securității, iar Igor Dodon nu a mai putut coordona activitatea SIS.

Tot astăzi, Parlamentul a reexaminat proiectul care prevede trecerea Serviciului de Protecție și Pază de Stat în subordinea președintelui.

Mai mult, liderul de facto al socialiștilor a insistat ca trecerea acestor instituții în sobordinea sa să fie făcută la data adoptării și nu în decurs de 30 de zile, cum e normal în astfel de cazuri.

Dodon a recunoscut, la o emisiune de la TV8, că este agent al serviciilor speciale rusești și a fost implicat într-o operațiune a acestora împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc. La fel, în 3 ani de mandat, Dodon a mers de zeci de ori la Moscova, după instrucțiuni. Recent, acesta a recunoscut, într-o discuție cu Plahotniuc, că primea, lunar, din Rusia, până la 1 milion de dolari pentru finanțarea PSRM.

Legislația Republicii Moldova interzice finanțarea partidelor politice de peste hotare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.