Declarație politică a unui judecător CC în timp ce se dezbate creditul rusesc: Nu am murit după furtul miliardului, nu vom muri și fără cele 200 de milioane

Judecătorul constituțional Nicolae Roșca a declarat că Moldova nu a murit după dispariția unui miliard din sistemul bancar și nu va muri nici dacă nu va primi creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro. Roșca a făcut acest comentariu în cadrul dezbaterilor la Curtea Constituțională asupra legalității creditului contractat de Moldova din partea Federației Ruse.

”Noi nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după acestea 200 de milioane”, a spus judecătorul în timpul dezbaterilor.

Amintim, deputatul PSRM, Vasile Bolea, a solicitat în debutul ședinței Curșii Constituționale recuzarea judecătorului Nicolae Roșca de la examinarea sesizărilor cu privire la constituționalitatea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind acordarea unui împrumut financiar de stat. Parlamentarul a atras atenția Înaltei Curți asupra afinității politice a magistratului Roșca cu Partidul Acțiune și Solidaritate, care a contestat legalitatea acestui credit.

În argumentarea cererii în fața Curții, Bolea a precizat că Nicolae Roșca a fost membru al PAS, membru al Biroului Permanent Național al PAS, iar în trecut avocatul liderului PAS, Maia Sandu. De asemenea, Roșca a participat la alegerile parlamentare din februarie 2019 pe listele PAS.

Parlamentarul a amintit că judecătorii CC sunt obligați să-și îndeplinească atribuțiile imparțial și trebuie să fie independenți în relațiile cu cei aflați în litigiu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.