Datele contabile și financiare ale tuturor instituțiilor municipale vor fi digitalizate

Datele contabile și financiare ale tuturor instituțiilor municipale vor fi digitalizate. La această ideea a ajuns primarul general Ion Ceban, iar pentru a o pune în practică, acesta a semnat astăzi un acord de colaborare cu Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

Potrivit edilului, acest lucru ar putea crește transparența în instituții. „Scopul documentului este dezvoltarea și îmbunătățirea proceselor contabile în domeniul finanțelor publice din cadrul subdiviziunilor structurale municipale. Obiectivul de bază al colaborării este promovarea serviciilor publice digitale în procesele operaționale din cadrul APL”, spune primarul.

La prima etapă urmează să fie centralizate datele contabile ale instituțiilor municipale de învățământ, iar ulterior să se intervină pe fiecare sector în parte.

„Este important ca informațiile despre finanțele publice la nivelul municipiului Chișinău să fie disponibile cetățenilor și persoanelor interesate, în baza solicitărilor sau în regim online, pe platformele informaționale ale Primăriei”, a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.