Cum să îți protejezi pielea de razele soarelui

În fiecare sezon pielea noastră are nevoi diferite, fiind afectată de numeroși factori externi, de exemplu razele soarelui, vânt sau temperaturi scăzute/ridicate, transmite stiridinmoldova.md.

Toate schimbările climatice din ultimii ani ne afectează, fără să ne dăm seama, pielea și tocmai de aceea este momentul să acordăm o atenție sporită pașilor de îngrijire pe care trebuie să îi respectăm.

Dacă iarna ne orientăm spre produse cât mai hrănitoare, vara este momentul să folosim, obligatoriu, crema cu factor de protecție, însă asta nu este tot, deoarece ar trebui să respecți mai multe sfaturi.

Dacă urmează să pleci în vacanță la mare, este indicat să ai grijă de pielea ta pentru a te bucura de soare, fără să suferi arsuri și alte iritații.

Planifică totul înainte

Nu aștepta să vină vara pentru a-ți achiziționa o cremă cu factor de protecție. Dacă în restul anului o aplici doar pe ten (deși ar trebui pe tot corpul, deoarece razele te afectează în orice moment al anului), acum este obligatoriu să folosești un astfel de produs. În plus, asigură-te că îți achiziționezi și o pălărie de plajă pentru a-ți proteja scalpul și ochelari de soare. În plus, alege haine realizate din materiale naturale, de exemplu bumbac, deoarece lasă pielea să respire.

Alege o cremă cu factor de protecție mare dacă mergi la munte

Am stabilit deja că ai nevoie de o cremă cu factor de protecție, însă nu este suficient să folosești un factor de 15. Alege un număr cât mai ridicat, mai ales dacă urmează să mergi în locuri la înălțime. De exemplu, dacă vei pleca în vacanță la munte, vei avea nevoie de un factor de protecție 50, deoarece cu cât este mai mare altitudinea, cu atât crește riscul ca razele UV să te afecteze, asta însemnând pigmentare, îmbătrânire prematură și distrugerea țesuturilor.

Aplică crema cu 15 minute înainte de a te expune la soare și la fiecare 2-3 ore. După ce te întorci în cameră, poți aplica un gel cu aloe vera pentru ca pielea ta să se refacă mai ușor.

Aplică crema de fiecare dată când ieși din apă

Dacă îți vei petrece vacanța la mare, este bine de știut că ar trebui să reaplici crema cu SPF de fiecare dată când ieși din apă, mai ales că în aceste condiții pielea ta este mult mai vulnerabilă în fața razelor soarelui. Folosește o cantitate generoasă de cremă și nu uita să te ferești de soare la orele cele mai periculoase.

Folosește zinc dacă ai pielea sensibilă

Dacă ai pielea foarte sensibilă, este recomandat să folosești o cremă care are în compoziție și oxid de zic. Acest ingredient este recomandat și copiilor, deoarece acționează ca o barieră în fața razelor soarelui și reduce astfel riscul de a căpăta arsuri solare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.