Creditul rusesc, unul din principalele subiecte pe care Igor Dodon îl va discuta la Moscova

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că pe agenda de discuții cu oficialii de la Moscova, în cadrul vizitei pe care o va efectua în data de 24 iunie, se află câteva subiecte economice importante: creditul rusesc, autorizațiile pentru transportul internațional și prelungirea facilităților la exportul produselor moldovenești pe piața rusă.

”Pentru toate aceste trei subiecte foarte importante, care afectează direct economia Republicii Moldova noi deja am inițiat discuții”, a declarat șeful statului în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

Președintele a precizat că 200 de milioane de euro pe care Moscova urmează să le acorde Republicii Moldova sunt deja prevăzute în bugetul Rusiei. Acum partea moldovenească urmează să convingă autoritățile din Rusia că istoria ratificării creditului în Moldova nu se va repeta.

”Nu cred că trebuie să renegociem multe lucruri, suma e clară, condițiile sunt clare, și oponenții politici care au contestat la Curtea Constituțională spun că aceste condiții sunt bune, mult mai bune decât alte împrumuturi, avem deja un consens intern”, a declarat Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.