COVID-19: Președintele țării spune că în laboratoarele de stat, din numărul testelor prelevate, 25% sunt pozitive. La cele private, doar 10%

Până astăzi, în Moldova s-au efectuat aproape șase mii de teste pentru depistarea COVID-19. Cele mai multe, aproape patru mii, au fost prelevate în laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar restul în centrele private. Datele au fost prezentate de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

“Dacă la stat din cele peste 3500 teste au fost pozitive 914, în cele private, din 1573 de teste pozitive sunt doar 142 cazuri. Asta demonstrează că atunci, când mergem pe simptome, așa cum e la stat, din numărul de teste se confirmă 20-25. Dar la privat, unde se face masiv la toți, mai puțin de 10% avem cazuri confirmate pozitiv”, a explicat președintele țării.

Igor Dodon a menționat că la această etapă în Moldova sunt testate persoanele cu simptome, așa cum recomandă OMS. Autoritățile sunt gata să înceapă și testarea grupurilor de risc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.