COVID-19: Numărul cazurilor de import de infectare cu coronavirus în Moldova înregistrează din nou o creștere

Numărul cazurilor de import de infectare cu coronavirus în Moldova înregistrează din nou o creștere. Dacă în zilele de 28 și 29 martie, au fost înregistrate câte două și, respectiv, un caz de import din numărul total de cazuri noi confirmate, atunci pe parcursul zilei de ieri numărul acestora a crescut până la 6, iar astăzi – până la 7.

Din cele șapte cazuri de import înregistrate astăzi, șase sunt din Marea Britanie. Majoritatea persoanelor infectate au venit în Moldova cu curse charter.

Președintele Igor Dodon a anunțat, în această seară, că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va stabili o procedură strictă de autorizare a zborurilor charter, care va avea la bază exclusiv asigurarea securității cetățenilor Republicii Moldova.

”Sperăm foarte mult la o înțelegere din partea cetățenilor noștri aflați în afara țării. Noi trebuie să asigurăm securitatea și sănătatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Dodon.

Șeful statului a îndemnat cetățenii să fie receptivi și înțelegători față de măsurile impuse de Guvernul țării, care face tot posibilul pentru a asigura sănătatea oamenilor.

Președintele i-a mai atenționat pe cetățeni să nu cadă în plasa escrocilor care nu urmăresc decât un singur scop – să facă business pe seama sănătății oamenilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.