Consiliul Republican al PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a fost mandatată de Consiliul Republican al formațiunii să înceapă negocierile cu PDM pentru a încheia parteneriat politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023.

Potrivit deciziei Consiliului Republican al PSRM, la baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM, document agreat de societate și de partenerii internaționali.

”În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibil, partidele, care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu, să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, potrivit declarației adoptată astăzi de Consiliul Republican al PSRM.

Formațiunea, care are cea mai mare fracțiune în Parlament, regretă faptul că foștii parteneri politici din Blocul ACUM nu au răspuns la nenumăratele apeluri de a reveni la dialog și a găsi împreună consensul, care să aducă stabilitatea politică necesară. Potrivit PSRM, Blocul ACUM a preferat, în locul dialogului, să insiste pe organizarea de alegeri anticipate.

”Astăzi suntem în situația să constatăm faptul că opțiunea fermă a Blocului ACUM a rămas organizarea alegerilor anticipate, nu se dorește revenirea la guvernare pentru a continua lucrurile bune începute împreună”, se menționează în Declarația PSRM. 

Consiliul Republican al PSRM a analizat trei posibile scenarii rămase: menținerea situației actuale, cu un guvern fără suport politic stabil; parteneriat politic cu PDM, care este unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă și alegeri parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

În rezultatul dezbaterilor,  s-a decis că alegerile parlamentare anticipate trebuie evitate, deoarece nu rezolvă situația politică și ar aduce numai pagube pentru cetățeni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.