Consiliere psihologică pentru cetățeni în legătură cu pandemia COVID-19 la Linia Verde a ANSP

Un grup de 15 psihologi din municipiul Chișinău și-au început activitatea în cadrul echipelor de operatori ai Liniei Verzi a ANSP, care oferă informații despre COVID-19 – 080012300, transmite stiridinmoldova.md.

Psihologii au fost instruiți de către specialiștii ANSP despre modul de infectare, măsurile de prevenire, comportamente sigure, referințe utile și alte informații privind infecția cu COVID-19.

În calitate de operatori sunt angajați tinerii medici-rezidenți în diferite specialități ai USMF „Nicolae Testemițanu”. Operatorii pentru consilierea psihologică ai Liniei Verzi a ANSP vor lucra de luni până vineri, între orele 9.00 – 17.00. 

Totodată, MSMPS apreciază suportul oferit de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău și psihologilor, în mobilizarea socială de luptă pentru stoparea pandemiei cu COVID-19.

Măsura a fost introdusă odată cu înregistrarea unui număr excesiv de persoane care solicită consiliere psihologică, în legătură cu agravarea situației epidemiologice cauzate de COVID-19 și trecerea la măsurile impuse de situația excepțională din țară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.