Coletele cu valoarea mai mare de 200 de euro vor fi taxate

Serviciul Vamal anunţă că, începând cu 01 ianuarie 2020, se micşorează limita neimpozabilă pentru bunurile introduse prin intermediul trimiterilor poştale internaţionale, transmite stiridinmoldova.md.

Suma maximă pentru care nu se vor percepe plăţi vamale va fi de 200 de euro.
Subiecţii acestor modificări sunt persoanele fizice care introduc mărfuri pentru uz personal, în cadrul tranzacţiilor comerciale (B2C – de la business la consumator) prin intermediul coletelor poştale internaţionale.
Astfel, coletele destinate persoanelor fizice, a căror valoare intrinsecă la importul în Republica Moldova nu depăşeşte suma de 200 de euro şi nu sunt destinate comercializării vor fi scutite de plăţile vamale (TVA, accize, taxe vamale, taxa pentru proceduri vamale).
Valoarea intrinsecă reprezintă valoarea efectivă a mărfii, ce nu include costurile de transport, de asigurare şi nici costul încărcării, descărcării şi transbordării mărfii.
În cazurile în care mărfurile au caracter comercial, depăşesc limitele cantitative stabilite de legislaţie sau valoarea intrinsecă a acestora depăşeşte limita neimpozabilă de 200 de euro, plăţile vamale se vor calcula pornind de la valoarea mărfurilor în vamă.  Este de menţionat că limita neimpozabilă nu micşorează valoarea impozabilă a mărfurilor.
Modificările au fost aprobate prin Legea Nr. 122 din 16.08.2019 pentru modificarea unor acte legislative.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.