CNPF a avertizat 15 brokeri de asigurare că ar putea rămâne fără licențe

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a avertizat 15 brokeri de asigurare că ar putea rămâne fără licențe. Potrivit unei ordonanțe, în urma monitorizării participanților profesioniști la piața asigurărilor s-a constatat că mai multe companii nu respectă legislația la capitolul conformarea cuantumului capitalului social, transmite stiridinmoldova.md.

Astfel, CNPF a avertizat brokerii că dacă în termen de 15 zile nu prezintă acte prin care să demonstreze că s-au conformat legislației vor rămâne fără licențe pentru dreptul de a desfășura activitate de intermediere în asigurări și/sau reasigurări.

Lista companiilor avertizate poate fi găsită aici, scrie bizlaw.md.

Legea cu privire la asigurări prevede că în calitate de broker de asigurare şi/sau de reasigurare poate activa orice persoană juridică organizată sub formă de societate pe acţiuni ori de societate cu răspundere limitată, care dispune de licenţă de activitate, eliberată în condiţiile legii şi ale actelor normative ale autorităţii de supraveghere.

Brokerul de asigurare şi/sau de reasigurare trebuie să dispună de un capital social, vărsat în formă bănească, a cărui valoare nu poate fi mai mică de 400.000 de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.