Cine urmează să fie candidatul la postul de selecționer al Naționalei Moldovei

Antrenorul turc Engin Firat (49 ani) este singurul candidat la postul de selecționer al Naționalei Moldovei. Candidatura acestuia a fost propusă astăzi la Comitetul Executiv de către vicepreședintele FMF, responsabil de echipele naționale, Dragoș Hîncu. Comitetul Executiv l-a omologat pe președintele FMF, Leonid Oleinicenco, să examineze candidatura lui Engin Firat și să emită o decizie finală în cursul acestei săptămâni, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, transmite stiridinmoldova.md.

Engin Firat a activat până în prezent la mai multe echipe din Turcia și Germania, în calitate de antrenor principal sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-08 a fost secundul lui Ali Daei la selecționata Iranului.

Ultima dată Firat a antrenat în SUA, la echipa FC Dallas City.

În cazul în care candidatura lui va primi aviz pozitiv, Engin Firat va semna un contract valabil până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a Moldovei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franței.

Tot astăzi, Comitetul Executiv a decis rezilierea contractului de interimat cu antrenorul Semion Altman, în urma recomandării Comitetului de Antrenori al FMF.

Naționala Moldovei se află pe ultimul loc în grupa ei din campania preliminară pentru Euro 2020. Selecționata mai are de jucat două meciuri, în deplasare contra Franței și acasă cu Islanda.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.