Chiril Gaburici s-a întâlnit cu noul ambasador al Lituaniei – Kęstutis Kudzmanas

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit cu noul ambasador al Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas. Oficialii au discutat subiecte ce țin de relațiile economice între cele două țări, sporirea cooperării bilaterale și susținerea dezvoltării economice.

Chiril Gaburici a apreciat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-lituaniene, precizând că și-ar dori în continuare o colaborare eficientă cu Lituania. „Îmi doresc să dezvoltăm relații frumoase cu Lituanua, să reușim să creăm proiecte noi, care să fortifice legătura dintre aceste două țări. Ambasadei Republicii Lituania îi doresc un an nou bun, cu spor și realizări”, aprecizat ministrul.

De asemenea, ministrul Chiril Gaburici, a încurajat participarea investitorilor lituanieni în realizarea proiectelor de asistență tehnică pe domeniul economic în Republica Moldova.

La rândul său, Kęstutis Kudzmanas a reiterat susţinerea ţării sale pentru procesul reformelor în Republica Moldova, și pledează pentru continuarea și fortificarea schimburilor comerciale cu Republica Moldova.

În Republica Moldova activează 51 întreprinderi cu capital lituanian, investițiile în capitalul social însumând 6,531 milioane de lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Lituania, în perioada ianuarie-octombrie 2018 a înregistrat suma de 18,84 milioane dolari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.