China și India au reușit să facă Terra mai verde decât era acum 20 de ani

Experții NASA au descoperit că India și China au reușit o performanță extraordinară – țările au plantat atât de mulți copaci încât Terra e mai verde acum decât în urmă cu 20 de ani, transmite stiridinmoldova.md.

Două dintre cele mai populate țări din lume au pus la punct programe de plantare și au dezvoltat implementarea tehnologică în agricultură. India continuă să doboare recorduri în categoria plantării de copaci – 800.000 de localnici au plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore.

Descoperirea NASA a fost publicată în jurnalul Nature Sustainability și s-a bazat pe compararea datelor de satelit din mijlocul anilor 90 cu cele de astăzi. Inițial, cercetătorii nu știau exact ce a cauzat înverzirea planetei. Printre teorii s-au numărat încălzirea planetei, creșterea cantității de dioxid de carbon și un climat mai umed.

După ce au analizat imaginile sateliților, cercetătorii au observat că majoritatea vegetației noi a apărut în China și India. Dacă încălzirea globală ar fi cauzat fenomenul, vegetația ar fi sporit pe mai multe regiuni de pe Glob.

NASA a folosit Spectroradiometru de Imagistica cu Rezolutie Moderata pentru a obține o imagine detaliată a vegetației Terrei de-a lungul timpului. Tehnica a oferit o rezoluție până la 500 de m cu evoluția din ultimii 20 de ani.

China și India au avut perioade de defrișări masive în anii 70 și 80, pentru dezvoltare urbană și agricultură. Din anii 90, ambele țări au depus efoturi pentru a schimba modul în care folosesc pământul, pentru a reduce poluarea. Inițiativa celor două țări demonstrează că schimbarea la nivel național e posibilă într-un timp relativ scurt, o abilitate esențială în contextul încălzirii globale și fenomenelor meteo extreme.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.