China a inventat o dronă de vânătoare

China a anunțat că a dezvoltat o dronă de vânătoare care poate distruge alte drone sau chiar aeronave de mici dimensiuni, transmite stiridinmoldova.md cu referire la CNN.

Drona poate lansa asupra țintelor o plasă de 16 metri pătrați, iar acestea se prăbușesc pentru că nu se pot elibera.

Dezvoltată de China Aerospace Science and Industry Corporation, drona poate funcționa individual sau poate fi integrată în sistemul de apărare antiaerian al Chinei și lansată asupra țintelor mici, care zboară la altitudini reduse cu viteză mică. Totodată, poate efectua misiuni de recunoaștere și supraveghere.

Aceasta este a doua inovație în domeniul dronelor anunțată de China în ultimele săptămâni. Recent, la un spectacol aviatic din Rusia, China a prezentat drona LJ-I. Fiind greu de detectat de către radar, drona LJ-I poate fi folosită de armata chineză pentru a efectua antrenamente care în care să se simuleze lupta cu aeronave „invizibile”, precum recent lansatul avion american F-35.

China este liderul mondial în domeniul dronelor, în special când vine vorba de unități mici dezvoltate cu costuri reduse. Pentagonul a pornit recent un program pentru a dezvolta drone americane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.