Chicu: Mulți moldoveni au căzut pradă afaceriștilor din domeniul transportului cu autocarele

Premierul Ion Chicu atenționează moldovenii de peste hotare, care vor să revină în țară în perioada crizei, să fie atenți la firmele de transport la care apelează pentru a nu cădea pradă în mâinile afaceriștilor. Șeful Guvernului i-a îndemnat pe moldoveni să aplice doar la rutele autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Premierul s-a referit la două cazuri înregistrate în weekendul trecut, când două autocare cu cetățeni ai Republicii Moldova au fost blocate la hotarele țărilor europene.

”Mulți moldoveni au căzut pradă afaceriștilor din domeniul transportului cu autocarele, cazurile Franța și Polonia. Au procurat bilete de la firme de turism care nu sunt din Moldova și au nimerit în situație foarte dificilă la hotarul dintre Franța și Germania. Autoritățile germane nu le-au permis să intre în țară, deoarece nu era permisiune de la celelalte țării care intrau în itinerar”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că acum Ministerul de Externe negociază cu aceste pentru a crea un coridor de evacuare a moldovenilor. Chicu susține că situația este complicată și de faptul că mulți moldoveni au depășit termenul legal de 90 de zile de aflare în spațiul european cu pașaport biometric.

”Este regretabil că cetățenii noștri au căzut în această capcană. Diplomații noștri încearcă să le acorde suport. Mai este o problemă suplimentară, pentru majoritatea dintre pasageri a expirat termenul de 90 de zile în care se puteau afla pe teritoriul UE”, a declarat Chicu.

Potrivit premierului, Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat pentru această săptămână mai multe rute suplimentare charter.

”Recomandăm cetățenilor Republicii Moldova să evite aceste probleme pe drum pe cale terestră. Ele apar neapărat, fie din cauză că nu le permit autoritățile din țările respective să traverseze, fie că au pașapoartele expirate. Prețul biletelor la avion este mai ieftin decât cel cu autobuzele”, a declarat Ion Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.