Chicu: Majorăm semnificativ investițiile statului în educație și știință. Pentru politică în AȘM bani nu avem

În acest an, bugetul pentru știință și cercetare este cu 17% mai mare, decât în 2019. Despre aceasta a scris premierul Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. Șeful executivului a menționat că Guvernul va majora cheltuielile pentru știință și educație, dar nu pentru politică. Reacția vine după ce un grup de cercetători au protestat, joi, în fața Guvernului pentru că le-ar fi fost respinse proiectele de cercetare finanțate prin intermediul Programului de stat.

Chicu a explicat că aceste proiecte au fost respinse în august 2019, de Guvernul Sandu, dar oamenii de știință au decis abia acum să-și spună nemulțumirea.

“1. 545 milioane lei din bugetul statului pentru știință și cercetare în acest an
2. Cu 80 milioane, sau 17%, mai mult ca în 2019.
3. ”Istoricii” nu au căștigat proiecte pentru finanțare de la stat în urma concursului din august 2019. Și ei știu de asta, dar guvernul actual le este de vină.
4. Guvernul actual, prin decizia sa de acum câteva săptămâini, acordă finanțare instituțională și ”istoricilor”. Deși, guvernul din august 2019 nu le-a oferit nici un proiect.
5. Iată de ce tot ce se întâmplă în jurul acestor acțiuni este politică pură. Și murdară, totodată.
6. Și da, solicitarea către ”istorici” de a prezenta societății rezultatele muncii lor din ultimii ani, pentru care țara a plătit zeci și sute de milioane de lei – rămâne actuală.
7. După cum am mai spus, majorăm semnificativ investițiile statului în educație și știință pentru țară și oameni. Inginerie, matematică, fizică, chimie… și multe altele. Pentru politică în AȘM bani nu avem.”, a scris Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.