Chicu a discutat cu oamenii de afaceri, soluții pentru depășirea situației de criză

Efectele provocate de restricțiile impuse în contextul răspândirii COVID-19 asupra economiei naționale și măsurile de diminuare a pierderilor propuse de Guvern au fost analizate în cadrul unei ședințe convocată de premierul Ion Chicu cu reprezentanții mediului de afaceri.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, i-a informat pe oamenii de afaceri despre măsurile pe care le va întreprinde Guvernul pentru a reduce  impactul negativ pentru business. Printre acestea: amânarea plăților la impozitul pe venit al persoanelor juridice, prelungirea termenului de depunere a unor declarații și rapoarte, instituirea unui moratoriu la controalele de stat, micșorarea TVA pentru sectorul HoReCa, scutirea unor întreprinderi de efectuarea auditului obligatoriu al situațiilor financiare.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a declarat că Banca Națională intenționează să adopte măsuri de relaxare monetară. Au fost operate modificări în cadrul normativ, care permit băncilor comerciale o flexibilitate mai mare în relațiile creditare cu persoanele fizice.

Premierul a precizat că încasările la buget sunt cu 14%  mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Potrivit premierului, Guvernul va întreprinde toate măsurile pentru minimalizarea efectelor crizei provocată de pandemie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.