Cetățenii ar putea să nu mai fie impuși să plătească pentru pierderile de apă din rețea

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a anunțat, în cadrul unei conferință de presă, că fracțiunea PSRM va înainta un proiect de lege, în Parlament,  prin care cetățenii să nu mai fie impuși să plătească pentru pierderile la consumul de apă. În prezent, Legea privind serviciul public de alimentare cu apă și canalizare prevede că cetățenii sunt impuși să plătească nu doar pentru consumul propriu de apă, dar și pentru pierderile din rețea.

”Pe parcursul ultimilor ani, tot mai mulți cetățeni se plâng de plățile la apă și canalizare. Cetățenii sunt impuși în multe cazuri să plătească și pentru ceea ce nu consumă”, a subliniat deputatul socialist.

Bolea a precizat că un grup de lucru din cadrul PSRM a examinat aceste plângeri și a identificat mai multe probleme, dar și soluții.

”În timpul apropiat vom veni cu un proiect de lege privind amendarea Legii 303 în așa sens ca aceste deficiențe din cadrul legislativ să le eliminăm”, a declarat deputatul PSRM.

Vasile Bolea a amintit că asupra lacunelor în legislație s-a expus și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. 

”Ne vom întâlni cu responsabilii de la ANRE pentru a definitiva acest proiect de lege, ca cetățenii să nu plătească pentru ceea ce nu consumă”, a declarat deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.