Certificatul de sănătate pentru admiterea la studii nu mai este obligatoriu

De astăzi nimeni nu va mai solicita certificat de sănătate la admiterea la studii, deoarece este exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerneco, transmite stiridinmoldova.md.

În acest sens, un ordin comun, a fost semnat de către miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării.

„Fiecare absolvent are dreptul prin constituție la studii, or, aceasta, nu depinde de starea lui de sănătate. Și noi suntem obligați să-i asigurăm acest drept nelimitat fără nicio condiționalitate. Deasemenea trebuie asigurată respectarea dreptului la confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, astăzi forma 086/e fiind pestriță cu date despre starea sănătății tinerilor. În același timp, ne-am propus să reducem povara pe instituțiile medicale care, pe lângă fluxul de pacienți, sunt nevoite să facă față numărului mare de solicitanți de certificate”, a menționat ministra.

Totuși, de certificate medicale vor avea nevoie absolvenții care optează pentru specialități care necesită condiții fizice, cum ar fi militari, sportivi, polițiști, pompieri, etc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.