Cele mai sănătoase țări din lume. Spania, pe primul loc

Spania e cea mai sănătoasă țară din lume, potrivit Indexul Bloomberg, după ce s-a clasat pe locul 5 în 2017. În top 10 intră alte patru țări europene: Islanda (locul 3), Elveția (locul 5), Suedia (locul 5) și Norvegia (locul 9), transmite stiridinmoldova.md.

Japonia e cea mai sănătoasă țară din Asia, pe când Singapore a coborât de pe locul 4 pe 8. Australia se află pe locul 7, pe când Israel ocupă locul 10.

Indexul clasează 169 de economii din întreaga lume. Clasamentul se bazează pe variabile precum speranța de viață estimată și penalizează factori precum consumul de tutun și obezitatea. Ia în considerare factori de mediu, inclusiv accesul la apă proaspată.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Medicala din Navarra, „dieta mediteraneana, suplimentată cu ulei extra virgin sau alune, a prezentat un nivel mai mic de evenimente cardiovasculare decât o dietă cu grăsime redusă”, ceea ce ar putea oferi un indiciu cu privire la speranța de viață din aceasta regiune.

Pentru America de Nord, Canada se află pe locul 16, pe când SUA e pe locul 35 si Mexic se situează pe 53. Coreea de Sud se află pe locul 17 și China, unde locuiesc 1.4 miliarde de oameni, se află pe locul 52. Haiti, Afghanistan și Yemen sunt printre țările cele mai nesănătoase de pe Glob.

Top 10 cele mai sănătoase țări din lume:

1.Spania

2.Italia

3.Islanda

4.Japonia

5.Elveția

6.Suedia

7.Australia

8.Singapore

9.Norvegia

10.Israel

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.