Cele mai cool destinații din Europa pentru vacanțe liniștite

Fie ca ești o persoană care își dorește să se relaxeze la plajă într-o vacanță liniștită și să-și perfecționeze bronzul, fie dorești să savurezi preparatele specifice țărilor europene sau ești pasionat să explorezi istoria si cultura orașelor din Europa, poți găsi destinații pentru orice îți dorești, transmite stiridinmoldova.md.

1. Positano, Italia

Acest orășel este cel mai cunoscut de pe Coasta Amalfi din provincia Salerno din Italia. Positano este o combinație de culori vii, arhitectura tradițională și eleganța. Printre căsuțele colorate si atmosfera orașului foarte vioaie, poți admira Marea Tireniana relaxând-te pe plaja Marina Grande cu o priveliște incredibila sau poți urca mai sus pe munte să explorezi sătucurile precum Montepertuso sau Nocello. Este locul ideal pentru o vacanță în familie, dar și o vacanță romantică unde poți face cele mai interesante poze.

2. Amsterdam, Olanda

Printre locurile perfecte pentru fotografii se află și străduțele „Old School’ ale capitalei Olandei. Dacă ai nevoie de un city-break, Amsterdam este locul potrivit. Cu toate că este un oraș mic, agitația pe care o vei întâlni printre străduțele înghesuite te vor face să vrei să explorezi întregimea orașului, chiar si pe jos. Pozele cele mai interesante pentru Instagram se pot face în Cartierul Rosu, sau pe lângă Armbrug, cel mai fotogenic pod al orașului, pe Groenburgwal cu o vedere spre canal și spre căsuțele tipice arhitecturii din Olanda sau dacă ești o persoană mai activă te poți plimba cu bicicleta până în Bloemonmarkt, la piața de flori.

3. Coasta de Azur, Franța

Oricine știe că în oricare orășel de pe Coasta de Azur pot ieși cele mai cool poze. Fie ca preferi sa mergi la Cannes sa te plimbi pe faimosul Croisette, sau ca vrei sa simți atmosfera sudului Franței in toate frumusețea sa, la Saint-Tropez, în cele mai exclusiviste locuri, dar în același timp minimale precum și tradiția tropeziană, sau dorești sa explorezi elegantul Monte-Carlo și să bei o cafea la Cafe de Paris,dar si să descoperi orașul vechi al Nisei, Coasta de Azur este locul perfect pentru orice poză de invidiat pe Instagram.

4. Praga, Cehia

Pentru persoanele care vor să exploreze în adâncime un oraș și să învețe cât mai mult despre cultura, istoria și arhitectura sa, capitala cehă este un loc ideal. Pe lângă partea de explorare si cultura, poți face și niște poze spectaculoase pe străzile din Praga. De exemplu, poți încerca să faci fotografii pe podul Charles, la răsărit de soare, cu vedere spre Biserica St Nicholas, sau să urci până in vârful dealului Petrin și să faci o poza la apus. Poți merge și prin parcul Letna toamna cu frunzele căzute pe asfalt. Datorită frumuseții străduțelor orașului si bogăției naturii îți vor ieși cele mai cool poze.

5. Valencia, Spania

În mod special pentru persoanele care preferă locurile călduroase, capitala Comunității Valenciene de pe coasta Azahar din Spania îți poate îndeplini toate dorințele de vacanță.

Fiind localizată în apropierea locului în care fluviul Turia se varsă în Marea Mediterană, atmosfera de plajă este prezentă în oraș si poate fi un loc potrivit pentru o poză artistică de postat pe social media. Combinația dintre vechimea orașului si arhitectura complexă, veche, dar și modernismul din The City of Arts and Science și lacurile care îl înconjoară, de pe lângă clădirea Hemisferic, prin pasajul Umbracle, fac ca Valencia să fie un oraș perfect de vizitat dar mai ales pentru poze.

6. Varșovia, Polonia

Cel mai bun anotimp pentru a vizita capitala Poloniei, din punctul meu de vedere este iarna, când tot orașul este acoperit de zăpadă. Din punct de vedere al locurilor fotogenice și ieșite din comun sunt Market Square din centrul vechi al orașului, Klar Cocktail Bar unde te poți relaxa si savura cele mai interesante cocktailuri, la Palatul Regal Wilanow pentru a și învăța câte ceva din cultura poloneză, Hala Koszyki, o piață ce a fost renovată recent si modernizată unde poți găsi diverse cafenele și restaurante, dar și să faci o poză mai diferită, și biserica St. Annes pe puntea de observare unde vezi integralitatea orașului.

7. Lisabona, Portugalia

Plasată pe partea de vest a Portugaliei, lângă Oceanul Atlantic, capitala Portugaliei, Lisabona, este considerată unul dintre cele mai vibrante orașe din Europa. Ca destinație de vacanță, printre mixtul de tradiționalism si modernism al orașului, Lisabona îți oferă posibilitatea realizării unor poze spectaculoase, având o varietate de locuri istorice ce merită văzute, distracție în cluburile de noapte, dar mai ales temperatură ridicată tot anul. Printre locurile cele mai cool de făcut poze se află: Catedrala Lisabonei, cartierele tradiționale din apropiere precum Alfama, castelul Sao Jorge, parcul Das Nacoes și, în final, turnul Belem.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.