Cel mai des folosit ingredient din întreaga lume ascunde un secret periculos

Cel mai des folosit ingredient din întreaga lume ascunde un secret periculos. Un studiu recent a scos la iveală faptul că 90% din produsele de sare de masă conțin microplastice, transmite stiridinmoldova.md cu referire la National Geographic.

Studiul a fost realizat de cercetători din Coreea de Sud în parteneriat cu organizația Greenpeace Asia. Au fost testate 39 de brănduri de sare de masă din întreaga lume și experții au găsit microplastice în 36 dintre ele. Singurele produse de sare ce nu erau contaminate sunt vândute în Taiwan, China și Franța.

Cantitatea de microplastice din sare variază drastic în funcție de regiune, cu cel mai mare nivel înregistrat în cazul produselor din Asia.

Microplasticele din sarea de masă sunt un efect direct al poluării cu plastic, una dintre cele mai crize ecologice din istoria planetei, motiv pentru care sarea de mare avea cea mai mare concentrație, urmată de sarea de lac și de sarea extrasă din mine.

Rezultatele susțin concluziile altor studii despre microplasticele ingerate de oameni, realizate în trecut în Spania, China, SUA, Franța, Marea Britanie și Malaezia.

Potrivit lui Sherri Mason, profesoară la Universitatea din New York, ce a condus un studiu separat despre microplasticele din sarea de masă, această nouă cercetare „ne demonstrează că microplasticele sunt omniprezente. Nu se pune problema că dacă vei cumpăra sare de masă în Anglia, ești în siguranță.”

Încă nu se știe ce efect au microplasticele asupra organismului uman, însă experții avertizează că acest neajuns al cunoașterii științifice nu ar trebui să ne liniștească. Mai multe studii își propun să afle impactul ingerării microplasticelor și al altor surse de poluare asupra corpului uman.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.