CEC informează despre listele electorale pentru alegerile parlamentare noi

Comisia Electorală Centrală informează că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi, care cuprind cetățenii cu drept de vot ce domiciliază ori își au reședința pe teritoriul secțiilor de votare din circumscripțiile electorale uninominale numărul 17 și 33, sunt identice cu cele care sunt utilizate în cadrul alegerilor locale generale, transmite stiridinmoldova.md.

CEC precizează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că alegerile parlamentare noi se desfășoară în conformitate cu reglementările legislației în vigoare până la adoptarea modificărilor operate la Codul Electoral, unde CEC nu avea obligația să publice listele electorale în formatul indicat la articolul 45, aliniatul 1. Din acest motiv, CEC a decis să nu publice liste separate pentru alegerile locale generale și cele parlamentare noi, ci doar pentru scrutinul local general.

Legislația electorală permite cetățenilor cu drept de vot din circumscripțiile electorale uninominale numărul 48 și 50 să participe la alegeri în oricare dintre secțiile de votare deschise în aceste circumscripții. Astfel, acești alegători sunt incluși în listele electorale suplimentare.

Până pe 19 octombrie, inclusiv alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe pagina www.verifica.cec.md.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.