Cea mai vârstnică persoană din lume cu hiv a implinit 100 de ani

Să ajungi la 100 de ani poate fi un scop pentru oricine. Un portughez a sărbătorit un secol de viață, deși are HIV, transmite stiridinmoldova.md.

Miguel și familia sa au cerut ca redacțiile de știri să nu îi afișeze fața în fotografii și nici să nu-i dezvăluie numele. Astfel, cercetătorii care îl studiau pe Miguel (un pseudonim) l-au poreclit „pacientul de la Lisabona” ​​atunci când îl citau în studiile de caz și în rapoartele publicate.

„Mă simt fericit!”, a spus bătrânul, într-un interviu pentru CTV News Canad. „Am petrecut acești ani fără greutăți și fără probleme”.

Potrivit CTV News, Miguel a fost diagnosticat cu stadiul 3 HIV (SIDA) în 2004, când a ajuns într-un spital din Lisabona, cu o formă rară de colita și limfom. Avea 84 de ani și nu avea nicio idee că a fost HIV-pozitiv sau cum și când a contractat virusul.

După ce a aflat despre boală, Miguel ia spus doctorului că va lupta până la sfârsit. Dr. Henrique Santos, medicul lui Miguel, a declarat: „Când acest pacient a venit la mine la această vârstă, am avut unele îndoieli că ar trebui tratat.” Dar Santos a mers înainte și i-a recomandat lui Miguel o cură agresivă de chimioterapie. „Ar fi putut exista semne de toxicitate sau nu ar fi putut să suporte tratamentul. A trebuit să luăm în considerare aceste scenarii.”, a spus medicul.

Cincisprezece ani mai târziu, este clar că Miguel și echipa sa medicală au luat decizia corectă.

Inês Pintassilgo, medicul rezident care a făcut parte din echipa de tratament a lui Miguel în ultimii trei ani, a declarat că sănătatea și longevitatea lui pot fi atribuite faptului că a trăit o viață sănătoasă și activă și că a urmat tratment pentru HIV imediat după diagnostic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.