Care este cea mai scumpă piață imobiliară din lume

Hong Kong ramâne pentru al nouălea an la rând cea mai scumpă piață imobiliară din lume. Prețul unei case obișnuite de la periferie se ridică la 1,2 milioane de dolari, iar cel al unei locuinţe în centru este de aproape 7 milioane de dolari, transmite stiridinmoldova.md.

Anul trecut, în Hong Kong au fost finalizate aproape 18 mii de proiecte de locuinţe private. Un număr insuficient având în vedere presiunea care există asupra cererii, de pe urma unei populaţii de 7,4 milioane de oameni şi a terenurilor limitate. De aici şi preţurile exorbitante. Şi piaţa spaţiilor de parcare este în aceeaşi situaţie. Anul trecut, un singur loc de parcare într-un complex rezidenţial de lux din Hong Kong s-a vândut pentru suma-record de 765 de mii de dolari, iar un loc de parcare obişnuit se vinde în prezent pentru 280 mii dolari. O creştere de peste şase ori comparativ cu 2006, iar în aceeaşi perioadă preţul caselor a crescut de aproape trei ori şi jumătate

În topul celor mai scumpe pieţe imobiliare se află şi Singapore, unde o casă la marginea oraşului costă aproximativ 900 de mii de dolari.

Shanghai ocupă poziţia a treia în clasament, tot cu aproape 900 de mii de dolari pentru o casă la periferie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.