Când ar putea fi dublate alocațiile pentru copiii cu cetățenie română

Deși președintele României Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii, prim-ministrul Ludovic Orban insistă în continuare că nu sunt bani în buget pentru achitarea unor alocații majorate și anunță că va proroga termenul de aplicare a legii până la momentul primei rectificări bugetare în anul 2020, asta înseamnă după data de 1 iulie.

„Alocaţia a crescut anul ăsta ca urmare a legii iniţiate de colegul nostru Sighiartău, fiind indexată cu rata inflaţiei. Noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. Nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie constituţional şi legal să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat. Vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară şi anume după data de 1 iulie”, a explicat Ludovic Orban, transmite StiriDinMoldova.

Mii de familii din R. Moldova, care au cetățenie română așteptau majorarea alocațiilor pentru copii începând cu 1 ianuarie. Acestea ar urma să se dubleze de la 150 la 300 de lei românești pentru toți copiii cu vârsta între 2 și 18 ani.


Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.