Boțan: Candu pregătește revenirea lui Plahotniuc

Influenţa oligarhului Vlad Plahotniuc asupra grupului politic PRO Moldova este una substanţială, iar fortificarea „aripii Candu” este, de fapt, biletul de revenire a lui Plahotniuc în ţară. Opinia a fost exprimată de analistul politic Igor Boţan, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Sunt convins că influența dlui Plahotniuc este una substanțială, pentru că, așa cum spuneam, domnia sa a și clădit această formațiune de la congresul din iunie 2012 și a ajuns acest partid în situația când controla totul în Republica Moldova, dar prin persoane fidele dlui Plahotniuc. Acum a venit timpul scadenței, când cei care au fost promovați de dl Plahotniuc probabil trebuie să urmeze un anumit comportament…”, a declarat Igor Boţan.

Analistul citat mai spune că Vlad Plahotniuc este cuprins de dorinţa de a se răzbuna pe preşedintele Igor Dodon, după evenimentele din iunie 2019.

„Dacă luăm în considerare modul și comportamentul pe care l-a impus Vlad Plahotniuc, nu putem exclude că este vorba și despre dorința de a se răzbuna pe Igor Dodon”, notează Boţan,

Acesta este, totuşi, sceptic faţă de posibilitatea ca Plahotniuc să revină în marea politică moldovenească.

„E mult prea departe până acolo, pentru că există organele de drept, există procuratura. Am văzut chiar astăzi mesaje foarte tranșante din partea președintelui Dodon, care promit informații noi despre investigarea furtului miliardului și înstrăinării aeroportului.”, conchide Igor Boţan.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.